Manon Media Productions

image

Dementievriendelijk.nl

By /

STICHTING ZET

DETAILS

Klant: Dementievriendelijk.nl / Stichting Zet

Dienst: Teksten, fotografie & coördinatie

OVER DE SAMENWERKING

LEEF! met dementie is een tijdschrift dat ik in 2016 heb opgezet voor de lustrumviering van Convivio. Deze zorgondernemer wilde een extraatje maken voor personeel en partners. Zo gezegd, zo gedaan, LEEF! was een feit. Stichting Zet Brabant en de PGraad hebben het magazine een jaar na de lancering overgenomen en uitgebreid. In november 2017 is de tweede editie van LEEF! met dementie gepresenteerd, tijdens de Brabantse Inspiratie- en Kennisdag Dementie in Tilburg en in januari 2019 werd de derde editie verspreid.

Het magazine draait om het onderwerp dementie. Want vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken (één op de vijf Nederlanders krijgt dementie). Het tijdschrift is gevuld met persoonlijke verhalen, interviews en rubrieken over verenigingen en vrijetijdsbesteding, technologische ontwikkelingen en vrijwilligerswerk. Telkens een ander en uniek verhaal. In totaal zijn er 7.500 exemplaren gedrukt die gratis door de regio verspreid worden.

Hoofdredacteur

Bij beide edities van LEEF! met dementie heb ik coördinatie en hoofdredactie op mij genomen. Naast dat ik enkele (kortere) teksten en interviews schreef, verzorgde ik de eindredactie en het contact met opdrachtgever Stichting Zet Brabant. Wat viel er nog meer in mijn takenpakket? Het contact met de freelance tekstschrijvers en fotografen, het uitzetten van de losse foto- en schrijfopdrachten, de eindredactie en uiteraard het contact met de drukker en vormgever.


image

Cru de Cacao

By /

CRU DE CACAO

DETAILS

Klant: Cru de Cacao

Dienst: Fotografie

OVER DE SAMENWERKING

Cru de Cacao = Tom Stalpers, een chocolatier in Tilburg met een kleine atelier van waaruit hij chocoladecreaties en bonbons maakt voor met name horecagelegenheden. En laat ik nou gek zijn op chocolade!

Voor de website van Cru de Cacao mochten de basisproducten die ook door consumenten gekocht kunnen worden op de foto. Voor mij een uitdaging die ik meer dan graag aan wilde gaan. Alle producten hebben we in zijn atelier op dezelfde wijze op de foto gezet. Het materiaal heb ik aangevuld met vrij werk, waarvan een deel hieronder te zien is. Daar krijg je toch trek van?


image

Anne Neijnens

By /

ANNE NEIJNENS

DETAILS

Klant: Anne Neijnens

Dienst: Fotografie & video

OVER DE SAMENWERKING

Anne Neijnens heb ik leren kennen tijdens een van haar colivings, waar we een week lang samenwerkten en woonden met andere vrouwelijke ondernemers. Naar aanleiding van mijn eerste deelname in Norg en de foto’s die ik daar maakte, heeft Anne mij gevraagd om bijna een jaar later weer mee te gaan om de hele coliving in foto’s vast te leggen.

Inmiddels hebben we meer samenwerkingen achter de rug. Zo hebben we samen voor een van haar klanten een videoregistratie van een presentatie gemaakt.


image

Bitterballenkoningin

By /

BITTERBALLENKONINGIN

DETAILS

Klant: Bitterballenkoningin

Dienst: Fotografie & video

OVER DE SAMENWERKING

Ilona de Wit is een rasechte foodblogger die vooral géén sponsored content plaatst. Ze doet haar eigen ding, waaronder het regelmatig draaien van bitterballen. Je snapt het, ze is een vrouw naar m’n hart. Wat met een geintje tijdens een bitterballenborrel met enkele foodies begon, mondde uit in haar eigen kookboek: Het Bourgondische Bitterballenboek.

Het boek heeft ze in eigen beheer uitgegeven en daarom heeft ze van verschillende mensen hulp ingeschakeld. Drie keer raden wie ze vroeg voor een reeks mooie auteursfoto’s, foto’s voor op social media én een how-t0-video voor het maken van bitterballen 😉.


image

Convivio Zorg

By /

CONVIVIO ZORG

DETAILS

Klant: Convivio Zorg

Dienst: Teksten, video & fotografie

OVER DE SAMENWERKING

Convivio is een kleine zorgonderneming in Tilburg die zich richt op zorg voor mensen met dementie. Met twee locaties aan de Goirkestraat – een dagbesteding en een woonlocatie – is er sinds het begin van Convivio in 2011 veel veranderd.

Mijn belangrijkste werk voor Convivio is het verzorgen van de nieuwsbrief en de overige externe communicatie, zoals het schrijven persberichten, de teksten en foto’s voor de nieuwspagina van de website en het bijhouden van de LinkedInpagina van Convivio. In het najaar van 2016 heb ik speciaal voor de lustrumviering van Convivio het magazine LEEF! met dementie mee opgezet. Daar kun je hier meer over lezen.


image

Uitvaartbegeleiding In Harmonie

By /

UITVAARTBEGELEIDING IN HARMONIE

DETAILS

Klant: Uitvaartbegeleiding In Harmonie

Dienst: Teksten & fotografie

OVER DE SAMENWERKING

Uitvaartbegeleiding In Harmonie is een kleine uitvaartonderneming in Tilburg. Voor de communicatie konden ze wel extra hulp en een professioneel oog gebruiken, onder andere voor het schrijven van persberichten. Zodoende mocht ik voor ze aan de slag.

Naast de persberichten heb ik samen met mijn vaste vormgeefster een informatie- en een wensenboekje ontwikkeld voor (t0ekomstige) klanten van de onderneming. In het eerste boekje staat alle belangrijke en praktische informatie over het regelen van een uitvaart bij In Harmonie. Het wensenboekje is bedoeld voor mensen die op voorhand weten dat ze een en ander door In Harmonie willen laten regelen. Hierin kunnen ze hun persoonlijk wensen noteren zodat de uitvaart verloopt zoals zij het gewenst hebben. Een mooie opdracht, waarbij integriteit voorop stond.