Manon Media Productions

image

Cru de Cacao

By /

CRU DE CACAO

DETAILS

Klant: Cru de Cacao

Dienst: Fotografie

OVER DE SAMENWERKING

Cru de Cacao = Tom Stalpers, een chocolatier in Tilburg met een kleine atelier van waaruit hij chocoladecreaties en bonbons maakt voor met name horecagelegenheden. En laat ik nou gek zijn op chocolade!

Voor de website van Cru de Cacao mochten de basisproducten die ook door consumenten gekocht kunnen worden op de foto. Voor mij een uitdaging die ik meer dan graag aan wilde gaan. Alle producten hebben we in zijn atelier op dezelfde wijze op de foto gezet. Het materiaal heb ik aangevuld met vrij werk, waarvan een deel hieronder te zien is. Daar krijg je toch trek van?


image

Con Fuego

By /

DETAILS

Klant: Con Fuego

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

Restaurant Con Fuego is een prachtig grillrestaurant in hartje Breda. De zaak zit pal aan de Grote Markt en staat niet alleen bekend om het kwalitatief goede vlees, maar ook om zijn uitgebreide wijnkaart. Dat maakt dat ik en Con Fuego een perfecte match zijn.

Eigenaar Vasilios Papadopoulos wilde de website een opfrisbeurt geven en opvallende, goede vacatureteksten laten schrijven. Na overleg hebben we besloten de bestaande teksten te herschrijven en personaliseren, passend bij de uitstraling van de zaak, en de website gelijktijdig met de verbouwing van het restaurant grondig onder handen te nemen.


image

The Tosti Club

By /

THE TOSTI CLUB

DETAILS

Klant: The Tosti Club

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

The Tosti Club is de grootste tosti-keten van Nederland. Met inmiddels tien vestigingen vind je The Tosti Club door heel het land. Het concept: authentieke, dikke tosti’s die níét geplet zijn, maar wel goed gevuld zijn.

Eigenaar Jacco van Heijkoop zocht een tekstschrijver voor onder andere een aantal persberichten en zakelijke teksten. Zodoende kwam hij bij mij uit. Naast een persbericht over de diepvries mini-tosti’s schreef ik ook de teksten voor een presentatie over het foodserviceconcept van The Tosti Club voor inflight catering. Een mooie opdrachtgever, met duidelijke visie die ik verder heb mogen vertalen in zakelijke teksten.


image

Eethuis Twintig

By /

EETHUIS TWINTIG

DETAILS

Klant: Eethuis Twintig

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

‘Sla je krantje open, neem een goede kop koffie, heerlijk glas wijn of geniet van een uitgebreide lunch of diner. Eethuis Twintig voelt niet alleen als thuiskomen, het is thuiskomen.’ Het is het begin van een tekst die ik onder andere voor de website van restaurant Eethuis Twintig in Tilburg schreef.

Maar er is meer. Eethuis Twintig verstuurt iedere maand een nieuwsbrief vol evenementen en nieuwe gerechten. Drie keer raden wie die mag samenstellen? Juist ja, c’est moi! En dat vind ik helemaal geen straf! Eethuis Twintig heeft trouwens ook een menukaart in de vorm van een magazine, vol leuke weetjes over het restaurant en informatie over leveranciers en lokale partners. Ook hier werk ik meer dan graag aan mee. Wil je een voorproefje van de kaarten of nieuwsbrief? Check dan onderstaande foto’s en link.


image

Dis Donc

By /

DETAILS

Klant: Dis Donc

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

Pop that bottle! Als je champagne zegt, zeg je Dis Donc. Een klein champagne-importbedrijf dat gerund wordt door Jaqueline Smit. Deze dame is gek op champagne sinds ze bij toeval in de streek belandde en met haar neus in de boter viel op een speciale beurs.

Voor Jaqueline heb ik een verschillende persberichten geschreven, onder andere over de opening van haar plop-upstore in Tilburg: een feestelijke pop-upstore met allerlei verschillende champagnes en champagne-gerelateerde accessoires.

Ook verzorg ik sinds 2020 de nieuwsbrieven voor haar. Samen hebben we naar een passend ontwerp gekeken dat helemaal past bij haar sprankelende persoonlijkheid én champagnes. Santé! Op een mooie samenwerking.


image

Brabants Dagblad

By /

BRABANTS DAGBLAD


DETAILS

Klant: Brabants Dagblad

Dienst: Teksten & video

Link: www.bd.nl

OVER DE SAMENWERKING

Het Brabants Dagblad was voor mij een oude bekende, want voordat ik er in mei 2015 als freelancer aan de slag ging, had ik er al eens stage gelopen. Binnen het Brabants Dagblad heb ik mij mogen ontwikkelen als een multimediale, accurate en vooral veelzijdige journalist en online redacteur.

Freelance functie

Als belangrijkste taak heb ik enkele jaren als freelance redacteur voor de online redactie gewerkt. In mei 2015 ben ik begonnen bij de Berichtendienst (korte nieuwsberichten van evenementen schrijven voor de website en krant) en daarna blijven hangen ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof ging. Daarna ben ik er voor enkele dagen per week blijven hangen als online redacteur. Een brede functie met evenveel diverse taken: van het snelle nieuws tot achtergrondverhalen, van datajournalistiek tot socialmedia-redactie. In februari 2018 heb ik de switch gemaakt en ben ik aan de slag gegaan voor zusterkrant AD.

Een van de mooiste projecten waar ik voor het Brabants Dagblad aan heb gewerkt, moet toch wel Koningsdag 2017 zijn, waarbij de koninklijke familie een bezoek bracht aan Tilburg. In aanloop naar de dag toe hebben we een aantal projecten en blogs op de website gehad. Op de dag zelf was het hoogtepunt en heb ik van ‘s ochtends vroeg tot de late middag het liveblog bijgehouden.

Restaurantrecensent

Naast mijn online redactiewerk heb ik in 2016 een van de mooiste taken binnen de krant op mij genomen: het schrijven van restaurantrecensies voor de rubriek Over de Tong. Om de week ging ik uit eten in een restaurant in de regio van het Brabants Dagblad (van Tilburg tot Veghel en van Zaltbommel tot Boxtel) om ze te beoordelen. Mijn grote liefdes voor schrijven én lekker eten kwamen perfect samen in dit recensiewerk. Helaas stopte het recenseren in het najaar van 2016 toen de recensies van het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad samen werden gevoegd en voortaan door één recensent werden geschreven. Toch geniet ik nog graag na: want ik ben in die tijd veel te weten gekomen over de Brabantse horeca.

Stadsgezicht & bruidsparen

Tot slot heb ik ook nog teksten geschreven over jubilerende bruidsparen en voor het lokale BD-blog Stadsgezicht Tilburg.

Klik op een van onderstaande foto’s om het hele Stadsgezichtblog te lezen.