Manon Media Productions

image

Dementievriendelijk.nl

By /

STICHTING ZET

DETAILS

Klant: Dementievriendelijk.nl / Stichting Zet

Dienst: Teksten, fotografie & coördinatie

OVER DE SAMENWERKING

LEEF! met dementie is een tijdschrift dat ik in 2016 heb opgezet voor de lustrumviering van Convivio. Deze zorgondernemer wilde een extraatje maken voor personeel en partners. Zo gezegd, zo gedaan, LEEF! was een feit. Stichting Zet Brabant en de PGraad hebben het magazine een jaar na de lancering overgenomen en uitgebreid. In november 2017 is de tweede editie van LEEF! met dementie gepresenteerd, tijdens de Brabantse Inspiratie- en Kennisdag Dementie in Tilburg en in januari 2019 werd de derde editie verspreid.

Het magazine draait om het onderwerp dementie. Want vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken (één op de vijf Nederlanders krijgt dementie). Het tijdschrift is gevuld met persoonlijke verhalen, interviews en rubrieken over verenigingen en vrijetijdsbesteding, technologische ontwikkelingen en vrijwilligerswerk. Telkens een ander en uniek verhaal. In totaal zijn er 7.500 exemplaren gedrukt die gratis door de regio verspreid worden.

Hoofdredacteur

Bij beide edities van LEEF! met dementie heb ik coördinatie en hoofdredactie op mij genomen. Naast dat ik enkele (kortere) teksten en interviews schreef, verzorgde ik de eindredactie en het contact met opdrachtgever Stichting Zet Brabant. Wat viel er nog meer in mijn takenpakket? Het contact met de freelance tekstschrijvers en fotografen, het uitzetten van de losse foto- en schrijfopdrachten, de eindredactie en uiteraard het contact met de drukker en vormgever.


image

Bibliotheek Midden-Brabant

By /

BIBLIOTHEEK MB

DETAILS

Klant: Bibliotheek Midden-Brabant

Dienst: Tekst & video

OVER DE SAMENWERKING

De Bibliotheek Midden-Brabant is een mooie klant waarvoor ik zowel video’s als teksten heb gemaakt. Zo maakt de bieb geen ‘gewoon’ jaarverslag, maar een online overzicht met praktijkvoorbeelden die het beleidsplan ondersteunen. Een eigen variant om te verantwoorden welke projecten er worden opgepakt.

Voor die praktijkvoorbeelden worden er verschillende projecten uitgelicht, waaronder een schrijfwedstrijd in Oisterwijk en De Taalklas in Hilvarenbeek. Beide ondersteund vanuit de bibliotheek, maar elk met het oog op een andere doelstelling. De Taalklas richt zich op zelfredzaamheid van jonge vluchtelingenkinderen en de schrijfwedstrijd focust op de verbinding van de samenleving. Bij beide projecten heb ik de organisatoren geïnterviewd.

Video

Aanvullend op het jaarverslag heb ik ook een video gemaakt van BoekStart Coach, een project dat bij meerdere consultatiebureaus in Midden-Brabant plaatsvindt. Vanuit de Bibliotheek is er op een vast moment een leesconsulent aanwezig die ouders vertelt over het belang van voorlezen aan baby’s en jonge kinderen. Een ander mooi project is de vierluik die ik maakte rondom Nederland Leest, dat in 2018 in het teken stond van Voeding. Centraal staan vier kleine foodconcepten in de regio Tilburg, zoals zeepjes gemaakt van groenteafval en het duurzaam kweken van oesterzwammen.


image

Con Fuego

By /

DETAILS

Klant: Con Fuego

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

Restaurant Con Fuego is een prachtig grillrestaurant in hartje Breda. De zaak zit pal aan de Grote Markt en staat niet alleen bekend om het kwalitatief goede vlees, maar ook om zijn uitgebreide wijnkaart. Dat maakt dat ik en Con Fuego een perfecte match zijn.

Eigenaar Vasilios Papadopoulos wilde de website een opfrisbeurt geven en opvallende, goede vacatureteksten laten schrijven. Na overleg hebben we besloten de bestaande teksten te herschrijven en personaliseren, passend bij de uitstraling van de zaak, en de website gelijktijdig met de verbouwing van het restaurant grondig onder handen te nemen.


image

The Tosti Club

By /

THE TOSTI CLUB

DETAILS

Klant: The Tosti Club

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

The Tosti Club is de grootste tosti-keten van Nederland. Met inmiddels tien vestigingen vind je The Tosti Club door heel het land. Het concept: authentieke, dikke tosti’s die níét geplet zijn, maar wel goed gevuld zijn.

Eigenaar Jacco van Heijkoop zocht een tekstschrijver voor onder andere een aantal persberichten en zakelijke teksten. Zodoende kwam hij bij mij uit. Naast een persbericht over de diepvries mini-tosti’s schreef ik ook de teksten voor een presentatie over het foodserviceconcept van The Tosti Club voor inflight catering. Een mooie opdrachtgever, met duidelijke visie die ik verder heb mogen vertalen in zakelijke teksten.


image

Eethuis Twintig

By /

EETHUIS TWINTIG

DETAILS

Klant: Eethuis Twintig

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

‘Sla je krantje open, neem een goede kop koffie, heerlijk glas wijn of geniet van een uitgebreide lunch of diner. Eethuis Twintig voelt niet alleen als thuiskomen, het is thuiskomen.’ Het is het begin van een tekst die ik onder andere voor de website van restaurant Eethuis Twintig in Tilburg schreef.

Maar er is meer. Eethuis Twintig verstuurt iedere maand een nieuwsbrief vol evenementen en nieuwe gerechten. Drie keer raden wie die mag samenstellen? Juist ja, c’est moi! En dat vind ik helemaal geen straf! Eethuis Twintig heeft trouwens ook een menukaart in de vorm van een magazine, vol leuke weetjes over het restaurant en informatie over leveranciers en lokale partners. Ook hier werk ik meer dan graag aan mee. Wil je een voorproefje van de kaarten of nieuwsbrief? Check dan onderstaande foto’s en link.


image

Dis Donc

By /

DETAILS

Klant: Dis Donc

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

Pop that bottle! Als je champagne zegt, zeg je Dis Donc. Een klein champagne-importbedrijf dat gerund wordt door Jaqueline Smit. Deze dame is gek op champagne sinds ze bij toeval in de streek belandde en met haar neus in de boter viel op een speciale beurs.

Voor Jaqueline heb ik een verschillende persberichten geschreven, onder andere over de opening van haar plop-upstore in Tilburg: een feestelijke pop-upstore met allerlei verschillende champagnes en champagne-gerelateerde accessoires.

Ook verzorg ik sinds 2020 de nieuwsbrieven voor haar. Samen hebben we naar een passend ontwerp gekeken dat helemaal past bij haar sprankelende persoonlijkheid én champagnes. Santé! Op een mooie samenwerking.


image

Brabants Dagblad

By /

BRABANTS DAGBLAD


DETAILS

Klant: Brabants Dagblad

Dienst: Teksten & video

Link: www.bd.nl

OVER DE SAMENWERKING

Het Brabants Dagblad was voor mij een oude bekende, want voordat ik er in mei 2015 als freelancer aan de slag ging, had ik er al eens stage gelopen. Binnen het Brabants Dagblad heb ik mij mogen ontwikkelen als een multimediale, accurate en vooral veelzijdige journalist en online redacteur.

Freelance functie

Als belangrijkste taak heb ik enkele jaren als freelance redacteur voor de online redactie gewerkt. In mei 2015 ben ik begonnen bij de Berichtendienst (korte nieuwsberichten van evenementen schrijven voor de website en krant) en daarna blijven hangen ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof ging. Daarna ben ik er voor enkele dagen per week blijven hangen als online redacteur. Een brede functie met evenveel diverse taken: van het snelle nieuws tot achtergrondverhalen, van datajournalistiek tot socialmedia-redactie. In februari 2018 heb ik de switch gemaakt en ben ik aan de slag gegaan voor zusterkrant AD.

Een van de mooiste projecten waar ik voor het Brabants Dagblad aan heb gewerkt, moet toch wel Koningsdag 2017 zijn, waarbij de koninklijke familie een bezoek bracht aan Tilburg. In aanloop naar de dag toe hebben we een aantal projecten en blogs op de website gehad. Op de dag zelf was het hoogtepunt en heb ik van ‘s ochtends vroeg tot de late middag het liveblog bijgehouden.

Restaurantrecensent

Naast mijn online redactiewerk heb ik in 2016 een van de mooiste taken binnen de krant op mij genomen: het schrijven van restaurantrecensies voor de rubriek Over de Tong. Om de week ging ik uit eten in een restaurant in de regio van het Brabants Dagblad (van Tilburg tot Veghel en van Zaltbommel tot Boxtel) om ze te beoordelen. Mijn grote liefdes voor schrijven én lekker eten kwamen perfect samen in dit recensiewerk. Helaas stopte het recenseren in het najaar van 2016 toen de recensies van het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad samen werden gevoegd en voortaan door één recensent werden geschreven. Toch geniet ik nog graag na: want ik ben in die tijd veel te weten gekomen over de Brabantse horeca.

Stadsgezicht & bruidsparen

Tot slot heb ik ook nog teksten geschreven over jubilerende bruidsparen en voor het lokale BD-blog Stadsgezicht Tilburg.

Klik op een van onderstaande foto’s om het hele Stadsgezichtblog te lezen.


image

Convivio Zorg

By /

CONVIVIO ZORG

DETAILS

Klant: Convivio Zorg

Dienst: Teksten, video & fotografie

OVER DE SAMENWERKING

Convivio is een kleine zorgonderneming in Tilburg die zich richt op zorg voor mensen met dementie. Met twee locaties aan de Goirkestraat – een dagbesteding en een woonlocatie – is er sinds het begin van Convivio in 2011 veel veranderd.

Mijn belangrijkste werk voor Convivio is het verzorgen van de nieuwsbrief en de overige externe communicatie, zoals het schrijven persberichten, de teksten en foto’s voor de nieuwspagina van de website en het bijhouden van de LinkedInpagina van Convivio. In het najaar van 2016 heb ik speciaal voor de lustrumviering van Convivio het magazine LEEF! met dementie mee opgezet. Daar kun je hier meer over lezen.


image

Coffee. Milk. Magic.

By /

COFFEE. MILK. MAGIC.

DETAILS

Klant: Coffee. Milk. Magic. (FrieslandCampina)

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

Een magazine boordevol verhalen over koffie, de beste soorten melk om op te schuimen en tips over waar je de beste koffies kunt drinken. In Coffee. Milk. Magic. lees je er alles over.

Het magazine wordt uitgegeven door koffiemagazine koffieTcacao in opdracht van Friesland Campina. De zuivelfabrikant verspreidt het inspirerende magazine onder zijn klanten. Voor de tweede uitgave van het magazine (eind 2017)  schreef ik een interview met Nick Vink, deelnemer van het WK Latte Art. “Het gaat aan me knagen dat ik er zo dichtbij zit en het niet is gelukt. Maar dat is natuurlijk ook een drijfveer.”


image

Rechtbankverslagen Pieter van Klinken

By /

RECHTBANKVERSLAGEN

DETAILS

Klant: Rechtverslaggeving i.o.v. Pieter van Klinken

Dienst: Teksten

OVER DE SAMENWERKING

‘Rechtbankverslaggeving is de basis van journalistiek’ wordt wel eens gekscherend gezegd. En dat klopt helemaal. Je maakt ingewikkelde materie namelijk begrijpelijk en leesbaar. Om te zorgen dat mijn journalistieke basis goed blijft, ben ik daarom in 2016 begonnen met rechtbankverslaggeving, in opdracht van Pieter van Klinken.

Pieter kende ik al via het Brabants Dagblad, waar we regelmatig contact hadden voor grote rechtszaken in de regio. Hij is fulltime rechtbankverslaggever voor meerdere grote media en heeft zo nu en dan een handje nodig als er meerdere zittingen tegelijk zijn. En daar kom ik in beeld.

Hoewel ik geen juridische of strafrechtelijke achtergrond heb, heeft strafrecht mij altijd getrokken. En hoe meer je er van af weet, hoe interessanter het wordt. Ik heb een mooie reeks artikelen geschreven die gepubliceerd zijn in onder andere de PZC, het Brabants Dagblad en BNdeStem. Hieronder vind je een selectie daarvan.