Manon Media Productions

image

Gemeente Waalwijk

By /

GEMEENTE WAALWIJK

DETAILS

Klant: Gemeente Waalwijk & Stichting Light of Life

Dienst: Video

OVER DE SAMENWERKING

Stichting Light of Life en Gemeente Waalwijk werken samen in een schoolproject om bewustzijn te creëren rondom kinderarmoede. Een groep van leerlingen uit groep acht kreeg het idee om een documentaire te maken en zodoende zijn de begeleiders op zoek gegaan naar iemand die dit kon regisseren, coördineren, filmen en monteren.

Via hun netwerk zijn ze bij Manon Media Productions uitgekomen. Ik heb ze geholpen bij het opzetten van de verhaallijn, het maken van de afspraken met interviewkandidaten tot het samen met de kinderen opstellen van vragen en oefenen hoe je moet interviewen.

Het resultaat? Een documentaire waarin zes kinderen uit groep 8 van de Teresiaschool in Waalwijk het onderwerp kinderarmoede onderzoeken. Ze hebben verschillende mensen geïnterviewd en hebben zelfs minister-president Mark Rutte gesproken. Vragen zoals: Wat is armoede in Nederland? Wat betekent het om arm te zijn in Nepal? Wat is het effect van corona op armoede? Wat kunnen we doen om armoede te voorkomen? Een interessante zoektocht die is vastgelegd in de documentaire “Geef nooit op”. 


image

AD Video

By /

ALGEMEEN DAGBLAD

DETAILS

Klant: AD

Dienst: Video

Link: www.ad.nl

OVER DE SAMENWERKING

De start van 2018 was voor mij de start bij een nieuwe opdrachtgever. Althans, een beetje nieuw. Want van de online redactie van het Brabants Dagblad maakte ik de switch naar de videoredactie van het Algemeen Dagblad (AD). Doel? Korte, krachtige (nieuws)video’s monteren voor AD.nl.

Editten

Mijn werk op de redactie ben ik begonnen als freelance videoverwerker, waarbij ik materiaal van collega’s, freelance camerajournalisten en derden monteerde tot een goede, pakkende video. Al snel ben ik ook de voorbereidende diensten gaan draaien. De voorbereider heeft als taak – hoe kan het ook anders – om de items voor te bereiden die vanuit het eigen videonetwerk gedraaid worden. Denk aan het maken van callsheets, interviews en afspraken maken etc. Als voorbereider weet je wat er speelt in het nieuws en houd je contact met de collega’s van online en print.

De Ochtend Show to go

Van het najaar 2018 tot najaar 2019 heb ik ook gewerkt in het team van De Ochtend Show to go. Een live talkshow die elke werkdag in de ochtend te zien is in de app en op de website van het AD en de zusterkranten. Als redacteur had ik de volgende taken: regelen en voorspreken van studiogasten, opzet van de interviews uitwerken, presentatoren informeren over de inhoud van de show, draaiboek maken en beeldredacteur aansturen.

Kortom, een afwisselende freelance-opdracht waar ik volop de ruimte heb gekregen voor zelfontwikkeling.


image

Bibliotheek Midden-Brabant

By /

BIBLIOTHEEK MB

DETAILS

Klant: Bibliotheek Midden-Brabant

Dienst: Tekst & video

OVER DE SAMENWERKING

De Bibliotheek Midden-Brabant is een mooie klant waarvoor ik zowel video’s als teksten heb gemaakt. Zo maakt de bieb geen ‘gewoon’ jaarverslag, maar een online overzicht met praktijkvoorbeelden die het beleidsplan ondersteunen. Een eigen variant om te verantwoorden welke projecten er worden opgepakt.

Voor die praktijkvoorbeelden worden er verschillende projecten uitgelicht, waaronder een schrijfwedstrijd in Oisterwijk en De Taalklas in Hilvarenbeek. Beide ondersteund vanuit de bibliotheek, maar elk met het oog op een andere doelstelling. De Taalklas richt zich op zelfredzaamheid van jonge vluchtelingenkinderen en de schrijfwedstrijd focust op de verbinding van de samenleving. Bij beide projecten heb ik de organisatoren geïnterviewd.

Video

Aanvullend op het jaarverslag heb ik ook een video gemaakt van BoekStart Coach, een project dat bij meerdere consultatiebureaus in Midden-Brabant plaatsvindt. Vanuit de Bibliotheek is er op een vast moment een leesconsulent aanwezig die ouders vertelt over het belang van voorlezen aan baby’s en jonge kinderen. Een ander mooi project is de vierluik die ik maakte rondom Nederland Leest, dat in 2018 in het teken stond van Voeding. Centraal staan vier kleine foodconcepten in de regio Tilburg, zoals zeepjes gemaakt van groenteafval en het duurzaam kweken van oesterzwammen.


image

Anne Neijnens

By /

ANNE NEIJNENS

DETAILS

Klant: Anne Neijnens

Dienst: Fotografie & video

OVER DE SAMENWERKING

Anne Neijnens heb ik leren kennen tijdens een van haar colivings, waar we een week lang samenwerkten en woonden met andere vrouwelijke ondernemers. Naar aanleiding van mijn eerste deelname in Norg en de foto’s die ik daar maakte, heeft Anne mij gevraagd om bijna een jaar later weer mee te gaan om de hele coliving in foto’s vast te leggen.

Inmiddels hebben we meer samenwerkingen achter de rug. Zo hebben we samen voor een van haar klanten een videoregistratie van een presentatie gemaakt.


image

Bitterballenkoningin

By /

BITTERBALLENKONINGIN

DETAILS

Klant: Bitterballenkoningin

Dienst: Fotografie & video

OVER DE SAMENWERKING

Ilona de Wit is een rasechte foodblogger die vooral géén sponsored content plaatst. Ze doet haar eigen ding, waaronder het regelmatig draaien van bitterballen. Je snapt het, ze is een vrouw naar m’n hart. Wat met een geintje tijdens een bitterballenborrel met enkele foodies begon, mondde uit in haar eigen kookboek: Het Bourgondische Bitterballenboek.

Het boek heeft ze in eigen beheer uitgegeven en daarom heeft ze van verschillende mensen hulp ingeschakeld. Drie keer raden wie ze vroeg voor een reeks mooie auteursfoto’s, foto’s voor op social media én een how-t0-video voor het maken van bitterballen 😉.


image

Brabants Dagblad

By /

BRABANTS DAGBLAD


DETAILS

Klant: Brabants Dagblad

Dienst: Teksten & video

Link: www.bd.nl

OVER DE SAMENWERKING

Het Brabants Dagblad was voor mij een oude bekende, want voordat ik er in mei 2015 als freelancer aan de slag ging, had ik er al eens stage gelopen. Binnen het Brabants Dagblad heb ik mij mogen ontwikkelen als een multimediale, accurate en vooral veelzijdige journalist en online redacteur.

Freelance functie

Als belangrijkste taak heb ik enkele jaren als freelance redacteur voor de online redactie gewerkt. In mei 2015 ben ik begonnen bij de Berichtendienst (korte nieuwsberichten van evenementen schrijven voor de website en krant) en daarna blijven hangen ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof ging. Daarna ben ik er voor enkele dagen per week blijven hangen als online redacteur. Een brede functie met evenveel diverse taken: van het snelle nieuws tot achtergrondverhalen, van datajournalistiek tot socialmedia-redactie. In februari 2018 heb ik de switch gemaakt en ben ik aan de slag gegaan voor zusterkrant AD.

Een van de mooiste projecten waar ik voor het Brabants Dagblad aan heb gewerkt, moet toch wel Koningsdag 2017 zijn, waarbij de koninklijke familie een bezoek bracht aan Tilburg. In aanloop naar de dag toe hebben we een aantal projecten en blogs op de website gehad. Op de dag zelf was het hoogtepunt en heb ik van ‘s ochtends vroeg tot de late middag het liveblog bijgehouden.

Restaurantrecensent

Naast mijn online redactiewerk heb ik in 2016 een van de mooiste taken binnen de krant op mij genomen: het schrijven van restaurantrecensies voor de rubriek Over de Tong. Om de week ging ik uit eten in een restaurant in de regio van het Brabants Dagblad (van Tilburg tot Veghel en van Zaltbommel tot Boxtel) om ze te beoordelen. Mijn grote liefdes voor schrijven én lekker eten kwamen perfect samen in dit recensiewerk. Helaas stopte het recenseren in het najaar van 2016 toen de recensies van het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad samen werden gevoegd en voortaan door één recensent werden geschreven. Toch geniet ik nog graag na: want ik ben in die tijd veel te weten gekomen over de Brabantse horeca.

Stadsgezicht & bruidsparen

Tot slot heb ik ook nog teksten geschreven over jubilerende bruidsparen en voor het lokale BD-blog Stadsgezicht Tilburg.

Klik op een van onderstaande foto’s om het hele Stadsgezichtblog te lezen.


image

Foodmakers

By /

DETAILS

Klant: Foodmakers

Dienst: Video

OVER DE SAMENWERKING

Foodmakers is een tv-programma en online platform over de agri- en foodsector. Het platform deelt verhalen over de sector. Want waar komt ons voedsel vandaag? Hoe groeit het? Hoe innoveren boeren in een duurzaam bedrijf? Foodmakers is regelmatig op zaterdagmiddag te zien op RTL4.

Als video editor heb ik voor Foodmakers korte video’s gemonteerd speciaal voor de Facebookpagina. Daarnaast heb ik de productie en montage gedaan van receptenvideo’s voor onder andere carrot dogs, stoofpotje met mais en kip, spaghetti met prei en sambal. Ook heb ik items gemonteerd voor de uitzendingen, onder meer over spaghettipompoen, Nederlandse wijn en winterpenen. In onderstaande YouTube-playlist is een deel van deze gemonteerde video’s te bekijken.


image

Convivio Zorg

By /

CONVIVIO ZORG

DETAILS

Klant: Convivio Zorg

Dienst: Teksten, video & fotografie

OVER DE SAMENWERKING

Convivio is een kleine zorgonderneming in Tilburg die zich richt op zorg voor mensen met dementie. Met twee locaties aan de Goirkestraat – een dagbesteding en een woonlocatie – is er sinds het begin van Convivio in 2011 veel veranderd.

Mijn belangrijkste werk voor Convivio is het verzorgen van de nieuwsbrief en de overige externe communicatie, zoals het schrijven persberichten, de teksten en foto’s voor de nieuwspagina van de website en het bijhouden van de LinkedInpagina van Convivio. In het najaar van 2016 heb ik speciaal voor de lustrumviering van Convivio het magazine LEEF! met dementie mee opgezet. Daar kun je hier meer over lezen.


image

Van Asch Wijn

By /

VAN ASCH WIJN

DETAILS

Klant: Van Asch Wijn (voorheen Just Sublime)

Dienst: Video

OVER DE SAMENWERKING

Voorheen Just Sublime, nu Van Asch Wijn. Een klein importbedrijf van luxeproducten uit Spanje en Frankrijk. Denk aan de lekkerste gedroogde Spaanse hammen, het beste hertenvlees, de meest verrassende wijnen uit Andalusië en natuurlijk – stipt op één als luxeproduct – heerlijke champagne. Van Asch Wijn, daar gaat het over.

In het najaar van 2017 heb ik voor Van Asch Wijn een reeks sfeervideo’s mogen maken om een impressie te geven van de regio’s en producenten waar alle producten vandaan komen. Zo gezegd, zo gedaan. In oktober ben ik in het vliegtuig naar Andalusië en in de auto naar de Champagnestreek gestapt om te filmen.

Het resultaat? Acht sfeervideo’s van Andalusië, de Spaanse wijnmakers Lagar La Primilla, Veleta, Calvente, Señorío de Nevada en Garcia de Verdevique, hamdroger Pozoblanco en champagnemaker Godmé. Hieronder vind je ze gebundeld in een YouTube-playlist.


image

Quadia

By /

DETAILS

Klant: Quadia

Dienst: Video

OVER DE SAMENWERKING

Om meer ervaring op te doen in de wereld van online video heb ik van oktober 2014 tot en met januari 2015 voor twee dagen per week stage gelopen bij Quadia Online Video. In die periode heb ik een tweetal making of-video’s gemaakt voor Quadia en veel nieuwe edit-vaardigheden geleerd.

De eerste productie was een video van de Donorweek 2014. Bij de actieweek waren vijf dagen lang live online uitzendingen van het Donor Journaal met items vanuit het hele land. De compilatie van deze week bestaat uit beelden van de journaals en behind the scenes-opnames die ik heb gedraaid.

Make Hep C History

De andere making of-video was van een online webinar over de laatste ontwikkelingen rondom behandelingen van Hepatitis C, onder de noemer Make Hep C History. Om toekomstige klanten van Quadia een idee te geven van hoe een dergelijke uitzending en dag eraan toe gaat, maakte ik een video waarin dit proces te zien is. Van voorbereidingen en make-up tot de uitzending en naborrel.