ALGEMEEN DAGBLAD

DETAILS

Klant: AD

Dienst: Video

Link: www.ad.nl

OVER DE SAMENWERKING

De start van 2018 was voor mij de start bij een nieuwe opdrachtgever. Althans, een beetje nieuw. Want van de online redactie van het Brabants Dagblad maakte ik de switch naar de videoredactie van het Algemeen Dagblad (AD). Doel? Korte, krachtige (nieuws)video’s monteren voor AD.nl.

Editten

Mijn werk op de redactie ben ik begonnen als freelance videoverwerker, waarbij ik materiaal van collega’s, freelance camerajournalisten en derden monteerde tot een goede, pakkende video. Al snel ben ik ook de voorbereidende diensten gaan draaien. De voorbereider heeft als taak – hoe kan het ook anders – om de items voor te bereiden die vanuit het eigen videonetwerk gedraaid worden. Denk aan het maken van callsheets, interviews en afspraken maken etc. Als voorbereider weet je wat er speelt in het nieuws en houd je contact met de collega’s van online en print.

De Ochtend Show to go

Van het najaar 2018 tot najaar 2019 heb ik ook gewerkt in het team van De Ochtend Show to go. Een live talkshow die elke werkdag in de ochtend te zien is in de app en op de website van het AD en de zusterkranten. Als redacteur had ik de volgende taken: regelen en voorspreken van studiogasten, opzet van de interviews uitwerken, presentatoren informeren over de inhoud van de show, draaiboek maken en beeldredacteur aansturen.

Kortom, een afwisselende freelance-opdracht waar ik volop de ruimte heb gekregen voor zelfontwikkeling.


MAIN