BIBLIOTHEEK MB

DETAILS

Klant: Bibliotheek Midden-Brabant

Dienst: Tekst & video

OVER DE SAMENWERKING

De Bibliotheek Midden-Brabant is een mooie klant waarvoor ik zowel video’s als teksten heb gemaakt. Zo maakt de bieb geen ‘gewoon’ jaarverslag, maar een online overzicht met praktijkvoorbeelden die het beleidsplan ondersteunen. Een eigen variant om te verantwoorden welke projecten er worden opgepakt.

Voor die praktijkvoorbeelden worden er verschillende projecten uitgelicht, waaronder een schrijfwedstrijd in Oisterwijk en De Taalklas in Hilvarenbeek. Beide ondersteund vanuit de bibliotheek, maar elk met het oog op een andere doelstelling. De Taalklas richt zich op zelfredzaamheid van jonge vluchtelingenkinderen en de schrijfwedstrijd focust op de verbinding van de samenleving. Bij beide projecten heb ik de organisatoren geïnterviewd.

Video

Aanvullend op het jaarverslag heb ik ook een video gemaakt van BoekStart Coach, een project dat bij meerdere consultatiebureaus in Midden-Brabant plaatsvindt. Vanuit de Bibliotheek is er op een vast moment een leesconsulent aanwezig die ouders vertelt over het belang van voorlezen aan baby’s en jonge kinderen. Een ander mooi project is de vierluik die ik maakte rondom Nederland Leest, dat in 2018 in het teken stond van Voeding. Centraal staan vier kleine foodconcepten in de regio Tilburg, zoals zeepjes gemaakt van groenteafval en het duurzaam kweken van oesterzwammen.


MAIN