BRABANTS DAGBLAD


DETAILS

Klant: Brabants Dagblad

Dienst: Teksten & video

Link: www.bd.nl

OVER DE SAMENWERKING

Het Brabants Dagblad was voor mij een oude bekende, want voordat ik er in mei 2015 als freelancer aan de slag ging, had ik er al eens stage gelopen. Binnen het Brabants Dagblad heb ik mij mogen ontwikkelen als een multimediale, accurate en vooral veelzijdige journalist en online redacteur.

Freelance functie

Als belangrijkste taak heb ik enkele jaren als freelance redacteur voor de online redactie gewerkt. In mei 2015 ben ik begonnen bij de Berichtendienst (korte nieuwsberichten van evenementen schrijven voor de website en krant) en daarna blijven hangen ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof ging. Daarna ben ik er voor enkele dagen per week blijven hangen als online redacteur. Een brede functie met evenveel diverse taken: van het snelle nieuws tot achtergrondverhalen, van datajournalistiek tot socialmedia-redactie. In februari 2018 heb ik de switch gemaakt en ben ik aan de slag gegaan voor zusterkrant AD.

Een van de mooiste projecten waar ik voor het Brabants Dagblad aan heb gewerkt, moet toch wel Koningsdag 2017 zijn, waarbij de koninklijke familie een bezoek bracht aan Tilburg. In aanloop naar de dag toe hebben we een aantal projecten en blogs op de website gehad. Op de dag zelf was het hoogtepunt en heb ik van ‘s ochtends vroeg tot de late middag het liveblog bijgehouden.

Restaurantrecensent

Naast mijn online redactiewerk heb ik in 2016 een van de mooiste taken binnen de krant op mij genomen: het schrijven van restaurantrecensies voor de rubriek Over de Tong. Om de week ging ik uit eten in een restaurant in de regio van het Brabants Dagblad (van Tilburg tot Veghel en van Zaltbommel tot Boxtel) om ze te beoordelen. Mijn grote liefdes voor schrijven én lekker eten kwamen perfect samen in dit recensiewerk. Helaas stopte het recenseren in het najaar van 2016 toen de recensies van het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad samen werden gevoegd en voortaan door één recensent werden geschreven. Toch geniet ik nog graag na: want ik ben in die tijd veel te weten gekomen over de Brabantse horeca.

Stadsgezicht & bruidsparen

Tot slot heb ik ook nog teksten geschreven over jubilerende bruidsparen en voor het lokale BD-blog Stadsgezicht Tilburg.

Klik op een van onderstaande foto’s om het hele Stadsgezichtblog te lezen.


MAIN