GEMEENTE WAALWIJK

DETAILS

Klant: Gemeente Waalwijk & Stichting Light of Life

Dienst: Video

OVER DE SAMENWERKING

Stichting Light of Life en Gemeente Waalwijk werken samen in een schoolproject om bewustzijn te creëren rondom kinderarmoede. Een groep van leerlingen uit groep acht kreeg het idee om een documentaire te maken en zodoende zijn de begeleiders op zoek gegaan naar iemand die dit kon regisseren, coördineren, filmen en monteren.

Via hun netwerk zijn ze bij Manon Media Productions uitgekomen. Ik heb ze geholpen bij het opzetten van de verhaallijn, het maken van de afspraken met interviewkandidaten tot het samen met de kinderen opstellen van vragen en oefenen hoe je moet interviewen.

Het resultaat? Een documentaire waarin zes kinderen uit groep 8 van de Teresiaschool in Waalwijk het onderwerp kinderarmoede onderzoeken. Ze hebben verschillende mensen geïnterviewd en hebben zelfs minister-president Mark Rutte gesproken. Vragen zoals: Wat is armoede in Nederland? Wat betekent het om arm te zijn in Nepal? Wat is het effect van corona op armoede? Wat kunnen we doen om armoede te voorkomen? Een interessante zoektocht die is vastgelegd in de documentaire “Geef nooit op”. 


MAIN