STICHTING ZET

DETAILS

Klant: Dementievriendelijk.nl / Stichting Zet

Dienst: Teksten, fotografie & coördinatie

OVER DE SAMENWERKING

LEEF! met dementie is een tijdschrift dat ik in 2016 heb opgezet voor de lustrumviering van Convivio. Deze zorgondernemer wilde een extraatje maken voor personeel en partners. Zo gezegd, zo gedaan, LEEF! was een feit. Stichting Zet Brabant en de PGraad hebben het magazine een jaar na de lancering overgenomen en uitgebreid. In november 2017 is de tweede editie van LEEF! met dementie gepresenteerd, tijdens de Brabantse Inspiratie- en Kennisdag Dementie in Tilburg en in januari 2019 werd de derde editie verspreid.

Het magazine draait om het onderwerp dementie. Want vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken (één op de vijf Nederlanders krijgt dementie). Het tijdschrift is gevuld met persoonlijke verhalen, interviews en rubrieken over verenigingen en vrijetijdsbesteding, technologische ontwikkelingen en vrijwilligerswerk. Telkens een ander en uniek verhaal. In totaal zijn er 7.500 exemplaren gedrukt die gratis door de regio verspreid worden.

Hoofdredacteur

Bij beide edities van LEEF! met dementie heb ik coördinatie en hoofdredactie op mij genomen. Naast dat ik enkele (kortere) teksten en interviews schreef, verzorgde ik de eindredactie en het contact met opdrachtgever Stichting Zet Brabant. Wat viel er nog meer in mijn takenpakket? Het contact met de freelance tekstschrijvers en fotografen, het uitzetten van de losse foto- en schrijfopdrachten, de eindredactie en uiteraard het contact met de drukker en vormgever.


MAIN